Kunstig intelligens i regnskapet

Kan du få en enklere hverdag og samtidig få bedre kontroll på økonomien ved bruk av kunstig intelligens?

Jon Olaf

Artikkel av:

Jon-Olaf Sanne

Artikkelen er skrevet: 29. september 2021

Alle som jobber med regnskap vet at regnskapsføring handler om å sørge for økonomisk kontroll. Ved å bruke gode verktøy legger du til rette for at du alltid har kontroll på regnskapet.

Passer kunstig intelligens for alle bedrifter?

Digitalisering, automatisering og bedre bruk av data vil endre måten alle jobber på fremover ikke bare for regnskapsførere. Dette gjelder i alle bransjer og du har sikkert allerede sett endringer i din arbeidshverdag.

Det hevdes at i løpet av 10 år vil 80 % av alle arbeidsoppgaver som utføres i dag være endret. Det vil si at oppgavene vi alle gjør i dag vil utføres på andre måter enn vi gjør det i dag. Digitalisering og automatisering er de størstes driverne til disse forandringene.

Da jeg starter i regnskapsbransjen i 2017 hevdet flere, blant andre Forrester og Google, at regnskapsføreren ville forsvinne innen 5 år på grunn av at systemene ville overta arbeidsoppgavene. Fasiten er at oppgavene har endret seg endret seg, men regnskapsførerne har ikke forvunnet. Tvert i mot har behovet for regnskapsføreren aldri vært større.

Morten Goodwin, en av Norges fremste forskere på kunstig intelligens sier : «Mye av det som finnes av bøker og dokumentarfilmer om kunstig intelligens er opptatt av at jobbene våre forsvinner. De endrer seg, ja, men de blir ikke borte. Teknologi tar noen jobber og utvikler nye» 
https://forskning.no/boker-data-kunstig-intelligens/nei-kunstig-intelligens-tar-ikke-fra-oss-alle-jobbene/1763045

  Effektiv regnskapsføring

  For et regnskapsbyrå betyr bruk av kunstig intelligens, som Semine, at vi jobber mer effektivt med bokføringen

  Semine vil kunne reduserer bokføringsarbeidet med opptil 80-90%.

  Vi i Oseberg Services AS omfavner denne utviklingen fordi disse endringen skaper nye muligheter for oss til å hjelpe våre kunder på nye og flere områder. Ved å ta i bruk kunstig intelligens, som Semine, går vi fra å være tradisjonelle regnskapsførere med fokus på debet og kredit til bedriftsøkonomer som gir gode råd basert på regnskapet ditt.

  Kunstig intelligens i din regnskapsføring

  Kunstig intelligens vil automatisere og effektiviserer mange av oppgavene, sørge for bedre kvalitet i arbeidet og et bedre grunnlag for din økonomiske kontroll.
  Du får raskere kontroll på økonomien, får bedre innsikt i hva tallene betyr og i bedre stand til å ta de riktige beslutninger raskere.

  Regnskapsføreren sin oppgave blir å håndtere avvikene istedenfor å håndtere alle bilag. På den måten endres oppgavene fra bilagsfører til kontrollør. Arbeidet går raskere samtidig som kvaliteten blir bedre. Resultatet er ett bedre styringsverktøy for din bedrift.

  Vil du lese hvorfor vi valgte Semine?